Laden Evenementen

NAV en Febelcem hebben een projectbezoek georganiseerd aan het gerenoveerde Museum L en het Hergé museum in Louvain-la-Neuve.

Museum L, het nieuwe museum van de UCL, opende vorig jaar de deuren in een uitzonderlijk gebouw.

De voormalige bibliotheek, ontworpen door architect André Jacqmain, werd met zorg aangepast om de kwaliteiten van het gebouw te bewaren en tegelijk de nieuwe bestemming van museum erin te integreren. Die taak werd toevertrouwd aan Michel le Paige en Carole Deferière, architecten van UCL. Het belangrijkste doel was om het bestaande patrimonium te behouden en tegelijk sterke keuzes maken om te beantwoorden aan de eisen van het museum met betrekking tot de collecties en de bezoekers. Tijdens het bezoek hebben de architecten uitgelegd hoe ze dit aangepakt hebben.

Op het programma stond tevens een bezoek aan het Hergé Museum, een ontwerp van architect Christian De Portzamparc: “Louvain-la-Neuve is gebouwd op een sokkel van parkings. Voor mij was het onmiddellijk duidelijk dat het museum beter niet met de stad verbonden kon worden maar er wat afstand van moest nemen. Vandaar ook de idee van een loopbrug die het geheel het uitzicht van een aangemeerd schip geeft.

Ga naar de bovenkant